بسبوسة ام وليد
طريقة تحضير بسبوسة ام وليد
المكوّنات
كوب سميد
2 بيض
كوب مبروش جوز الهند
0.5 كوب طحين
نصف كوب سكر
كوب ياغورت طبيعي
نصف كوب زيت
معلقتين كبيرتين بيكنج باودر
معلقتين كبيرتين فانيلا
معلقة كبيرة ماء ورد
معلقة كبيرة ماء زهر
للقطر أو الشيرة:
كوب سكر
نصف كوب ماء
عصرة ليمون
معلقة صغيرة ماء الورد
الخطوات
تخلط جميع المكونات مع بعضها مرة واحدة ونخلطهم مع بعض
ندهن القالب بالطحينة ونصب بيه الخليط
ندخلها فرن حرارته ٢٢٠ اول شي بس من تحت وبعدين نحمر الوجه تأخذ 20 دقيقة
بالنسبة للقطر يغلي ٥ دقائق من نطلعها من الفرن وهية ساخنة نخلي عليها القطر او الشيرة وهية باردة.